HomeShare
Article

City of Things krijgt erkenning voor de Smart Zone

(foto: Hein Verdingh)
Scroll

Op zaterdag 27 januari werden de Gouden Neuzen, de prijzen aan verenigingen, projecten of ambtenaren die zich uitzonderlijk engageren voor de wijk Sint-Andries, uitgedeeld. City of Things sleepte een nominatie in de wacht voor het Smart Zone project. Community coördinator Veronika Zonova nam een kijkje en nam een Zilveren Neus in ontvangst.

Een gezellig diner in de Costa, jazzy sounds en smakelijke scampi maakten samen het decor voor wat straks de uitreikingsceremonie zou worden van de Gouden Neuzen.

Bewoners, genomineerden en de organisatie keuvelen gezellig bij een glaasje wijn en verwerken de meest recente nieuwtjes uit de wijk Sint-Andries, voor ons beter bekend als de Smart Zone.

De uitreiking start met een podiumact van een enthousiaste bewoner, Pierre Vandebergh, die al zijn leven lang in Sint-Andries woont. Hij vertelt nostalgisch over het ontstaan van de Neuzen-traditie. Hierna volgt een panelgesprek met de voorzitter van de Stuurgroep Sint-Andries; Nico Volckeryk en Bart De Wever, die naar eigen zeggen Nico niets kan weigeren. De burgemeester benadrukt het belang van de Smart Zone en de waarde van een goede band tussen organisaties, bestuur en bewoners.

15 Neuzen, zilver of goud, worden uitgedeeld. Stad Antwerpen en City of Things delen de vreugde en nemen een gedeeld exemplaar mee naar huis. Een zilveren kroon op de fijne samenwerking die City of Things samen met de bewoners de smart zone hebben gestart.

 

Ben je bereid om ook in 2018 mee te werken aan een slimmere stad?

Schrijf je hier in als smart citizen

 

Woon je in de wijk Sint-Andries, meld je zeker aan via deze Facebookgroep.

Gerelateerd

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies