HomeShare
Article

Valentijn in een Smart City

Steeds meer mensen blijven na hun hogere studies plakken in de stad. Ze ruilen het potentieel gezinsleven als jongere graag voor carrièremogelijkheden, Tinder en chai latte’s met een vleugje anonimiteit van een stad. Technologie steekt bovendien een handje toe om het allemaal bijdehand te maken.

(Veronika Zonova)

Scroll

Dating on demand

Online dating is geen taboe meer en dating apps komen als paddenstoelen uit de grond. Hook-apps, zoals Grindr, Tinder of Zoosk zijn haast alledaags geworden. Daar krijg je een lief even snel versierd als schoenen via Zalando. Zullen deze tools onze opvattingen over seks en relaties heruitvinden?

‘T is bijna in’t echt

Virtual reality is een technologie die beloofd om dezelfde impact te hebben als de smartphone op hoe we met elkaar interageren. Erotische spellen in een virtuele omgeving zijn vandaag een niche op het internet, maar deze markt krijgt steeds meer voeten in de aarde (McDonald, 2017). Handig voor lange afstandsrelaties of als je echt geen zin hebt om buiten te komen.

Love bo(a)t

Verliefd op een machine: dystopie of een zegen? Het concept heeft alvast veel regisseurs inspiratie gegeven, voor films of series als Ex Machina, Westworld of Her. Maar een onderzoeksbureau, YouGov, vond dat 49% van de volwassen bevolking in Amerika er zeker van is dat binnen binnen 50 jaar seks met een robot, het nieuwe normaal zal zijn, zo meldt NY POST het.

Wil je ook op Valentijn goed kunnen volgen hoe City of Things een slimme stad bouwen met misschien iets minder romantische thema’s?

Ben jij verliefd op jouw stad? Bouw mee aan een smart city en schrijf je in

Gerelateerd

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies