Inschrijven als Smart Citizen?

Woon jij in Antwerpen, werk dan mee aan een nieuwe, betere stad!

Meld je aan via onderstaande knop, zo krijg je de kans om deel te nemen aan de talrijke workshops, word je uitgenodigd voor sessies of krijg je innovatieve applicaties toegestuurd.

Meld je hier aan

Wordt een smart citizen

Maak deel uit van het City of Things panel, zo bouw je mee aan een slimme stad.

Als deel van het panel blijf je op de hoogte van de slimme projecten in de Smart Zone en kan je tijdens workshops of andere activiteiten je droom delen voor jouw buurt.

Inschrijving als Smart Citizen

Testpanel van Smart Citizens

Als inwoner van Antwerpen kan je samen helpen om jouw buurt slimmer te maken. Door je in te schrijven in het testpanel, ben je van dichtbij betrokken en maak je alle innovatieve projecten mee vanop de eerste rij. Je wordt als eerste uitgenodigd om bijvoorbeeld nieuwe sensoren te testen die overstromingen kunnen voorkomen, coole apps te testen, of gewoon samen te discussiëren over zaken zoals slimme straatverlichting die de buurt veiliger maakt.

Inschrijving als Smart Citizen

Volg wat andere smart citizens doen via onze Facebook-pagina

Wappr-App

Je kan alvast je mening delen met City of Things en Stad Antwerpen via aan de Wappr testtool. Wappr zal je op een aantal uitgekozen punten in de testomgeving van de stad een aantal vragen stellen over thema’s zoals veiligheid, duurzaamheid, mobiliteit…Wij willen weten wat jij belangrijk vindt om zo samen met jou te werken aan een slimme, nieuwe stad.

GooglePlay download

AppStore download

Wat is de smart zone?

De smart zone is een afgebakende zone in Stad Antwerpen waar imec City of Things samen met de inwoners en Stad Antwerpen streven naar een slimmere stad. Dat wil zeggen dat we samen zullen werken aan innovaties op vlak van duurzaamheid, veiligheid en digitale interacties. Ondernemers, burgers en scholen denken hier samen na over hoe technologie de stad beter kan maken op vlak van duurzaamheid, mobiliteit en digitale interactie. In de slimme zone gaan bewoners, imec en Stad Antwerpen de komende maanden dus dromen delen.

Dit baanbrekende initiatief maakt van de Scheldestad een unieke testomgeving waarin slimme toepassingen op grote schaal uitgeprobeerd worden.
 

antwerpen smart zone info

 

Slimme projecten

Ontdek

Ontdek de slimme stad

Ontdek

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over.

Accepteer cookies